malusken

malusken.se


maluskens lilla krypin på nätet


malusken

Vad jag fått veta så ska jag vara döpt till Malin Cecilia Ekdahl. Jag bor med min katt Siri i ett litet radhus i Forssjö där vi trivs bra tillsammans. Mina intressen är träna och då gärna spinning, dansa folkdans, släktforskning och pyssla på datorn. Jag jobbar som IKT-pedagog i Katrineholms kommun där jag hjälper och stöttar kommunens pedagoger från förskolan till gymnasiet i alla möjliga dataproblem. Jag har en blogg som du hittar i menyn ovan. Vill du mig något så maila gärna på malinsnabelamaluskenpunktse.

 

Sagan om Malusken

Det var en gång två föräldrar som kände att de behövde ett syskon till sin dotter. Nio månader senare, rättare sagt den 18 september 1978 kl. 8.34 kom det en liten Malusken till världen. Hon växte snabbt. Vid sex års ålder började hon på Björklidens förskola. Året på förskolan gick snabbt och året därpå började Malusken i första klass på Lötenskolan. Hennes föräldrar fick hela tiden höra hur okoncentrerad hon var i skolan. Det blev en hälsoundersökning och man fick svaret. Hon var inte efterbliven som tur var. Det var ett par glasögon som behövdes. När de kom på näsan ändrades hennes liv. Hon upptäckte massor av saker som hon inte trodde fanns. Tex att det fanns hus på andra sidan vägen. Efter sex år på Löten var det dags att börja på högstadiet. Skolan blev Stenhammarskolan. En unken skola där man lärde sig lite allt möjligt. Även dessa tre år gick fort. Med hyfsade betyg kom Malusken in på Barn- och fritidsprogrammet på Duveholmsskolan i Kartineholm. Där fick hon lära sig lite om barn och hade lite praktik på olika dagis och fritids. För läsa till Förskolelärare eller Fritidspedagog på högskolan var hon tvungen att läsa upp lite ämnen på KomVux. Det gick bra och under den tiden ändrade hon lite inrktining. Men för att inte ta förhastade beslut for hon till Norge som praktikant. Hon stannade där i ett år och under den tiden beslöt hon sig för att satsa på datavärlden. Det skickades in ansökningar och hösten 2000 kom hon in på Internetsystem företrädelsevis för kvinnor inkl. basår på Blekinge Tekniska Högskola.

Första året gick bra. Andra året gick inte som hon tänkt sig. Blev för mycket programering som hon inte tycker var speciellt roligt. Så då beslöt hon sig att överge Internetsystem och gå tillbaka till sitt andra intresse; människor. Malusken sökte nu till en fristående kurs, pedagogik på BTH. Det gick bra och samtidigt som hon läset, funderade hon på vad som skulle ske på våren. Hon sökte jobb och fick napp. Hon blev visstidsanställd på Skärgårdens Montessoriförskola i Karlskona som resurs. Jobbet hittade hon av en slump på internet och tyckte det lät intressant eftersom det var inom Montessori. Så hon skickade in en ansökan, kom på intervju. Det var 25 stycken som sökt till de två tjänsterna och 5 stycken kom på intervju. Malusken fick en av platserna. :) Tror aldrig att hon varit så glad någon gång tidigare. Eftersom det bara var visstidsanställning slutade Malusken på Skärgården den 30 juni 2003. Mycket hade hänt i Karlskrona och hon kände för att flytta hem till nära och kära i paradiet Sörmland. Hon sökte in på Lärarutbildningen på Mälardalens Högskola och kom in hösten 2003. Den 9 juni 2006 blev Malusken klar i skolan. Det var en av hennes lyckligaste dagar. Många glädjetårar rann från kinderna den dagen.

Malusken fick jobb på Forssjö skola. Där höll hon mest till på fritidshemmet Kråkan, men har även arbetat en hel del i skolan. Under ett läsår hade hon delat ansvar i förskoleklassen. Det var nog hennes roligaste år på Forssjö skola. Augusti 2007 flyttade Malusken ut till "Röda stugan" med möss och flugor som inneboende och hjortar, vildsvin, kor och hästar som grannar. Hon trivdes myket bra och kände att livet började komma tillbaka. Efter ett år på landet utökades familjen med katten Siri. Men livet kan snabbt vända.

Hösten 2009 började Malusken bli sämre igen. Hon fick då sin diagnos Hypotyreos efter ca sex år. När medicineringen startade fick Malusken feber i ca 30 dagar. Hjärnan fungerade inte som den skulle och hon var konstant trött. Detta var biverkningar på medicinen. Under våren 2010 arbetade Malusken halvtid, hon kände att hon inte orkade med tempot på skolan. Nu var det dags för Malusken att ta en ny riktning i livet. Efter semestern 2010 började Malusken på ett nytt jobb som IKT-pedagog i Katrineholm kommun. Till att börja med var det ett vikariat, men efter ett år fick Malusken fast anställning. På arbetet hjälper hon kommunens pedagoger att bli bättre på datorn, samt lånar ut filmer från AV-Media. Det blev för mycket jobb med ved och gräsklippning för den sjuka Malusken så hon fick ta det tunga beslutet att lämna sitt älskade hus.  1 februari 2011 flyttade Malusken och Siri till ett litet radhus i Forssjö. Där bor de nu och trivs bra.

9 mars 2015 var en sorgens dag i Maluskens liv. Hennes älskade pappafar lämnade oss alla efter en lång tids kämpande mot sin fucking cancer. Vila i  frid! <3